• Головна
  • "Для мене Крим зараз, який він є, - нічого, але водночас - це цілий світ", - Леране Козакевич
Інтерв`ю
20:30, 17 липня 2018 р.
Надійне джерело

"Для мене Крим зараз, який він є, - нічого, але водночас - це цілий світ", - Леране Козакевич

Інтерв`ю
"Для мене Крим зараз, який він є, - нічого, але водночас - це цілий світ", - Леране Козакевич

Крим - практично у кожного українця з цим словом пов'язані приємні спогади. Крим - це море, сонце, відпочинок і, звичайно, смачна кримськотатарська кухня. Але, зважаючи на складну політичну ситуацію в країні, насолодитися усім  цим  немає можливості. Мабуть переважна більшість ірпінчан сумують за Кримом, а що вже казати про кримчан, які були змушені переїхати на материкову Україну. Сьогодні наша історія присвячена жінці, якій довелося залишити рідну домівку у Сімферополі й оселитися в Ірпені. Вона відкрила затишний ресторанчик кримськотатарської кухні в центрі Ірпеня, де можна скуштувати аутентичні страви Кримського півострова і згадати приємні миті кримської відпустки. Адже, потрапивши всередину, відключається реальність і здається, що зараз визирнеш у вікно, а там море, гори...

Власниця ресторану "Кримський дворик"Леране Козакевич розповіла Сайту Ірпеня про себе та свої мрії.

- Леране, звідки Ви?

- Крим, Сімферополь.

- Як Ви потрапили в Ірпінь?

- Це сумна історія, адже коли сталася анексія Криму, у 2014 році, я не одразу поїхала. Намагалася залишитися там, але в кінці 2015 року прийняла рішення переїжджати до материкової України. 

- Як Ви опинилися в Ірпені?

- У мене тут були знайомі, із якими познайомилася у Фейсбуці, через діяльність активістки, тому приїхала в Ірпінь жити.

- Як виникла ідея відкрити "Кримський дворик"?

- Кримський дворик - це була мрія моя та мого покійного чоловіка Руслана. Я до неї йшла більше 10 років. 

- Чому саме така назва?

- Це пам`ять про Крим. Я багато думала над назвою... До речі, назву придумав мій батько, я йому вдячна за підтримку, адже перші місяці він мене підтримував. Я хотіла кримськотатарську назву, але українці її могли б не прийняти. Глибоко в автентичність теж входити не хотілося, тому вирішила показати Крим через цю назву та смачну кухню. Показати, що Крим - це багатонаціональний півострів та це наш дім, наша земля.

- Ви сумуєте за Кримом? Хочете туди повернутися?

- Звичайно. Є така фраза із фільму "Царство небесне": "Що для тебе Єрусалим? Нічого і цілий світ". Так ось, для мене Крим зараз, який він є -нічого, але водночас - це цілий світ.

- Вам подобається місто Ірпінь?

- Дуже! Я взагалі провінціалка, жила в містах мільйонниках, спочатку в Джанкой, потім Сімферополі, Львові, Харкові, але все одно поверталася до Криму. Може і цього разу так станеться. Буде своя хайтарма, це з кримськотатарського - повернення.

- Ви повернетесь у Крим?

- Ви знаєте, я запланувала, що через 5 років повернуся назад у Крим. Я не знаю, чим я буду там займатися, але я цього дуже хочу!

- А що тоді буде з рестораном?

- Буду керувати дистанційно. 

- Легко було почати свою справу?

- Ні. Ти маєш бути настільки вакцинованою мрією, щоб кожного ранку вставати та йти до неї, незважаючи ні на що!

- У чому секрет Вашого успіху?

- Робити свою роботу якісно. Гроші - не ціль, гроші - інструмент!

Детальніше про "Кримський дворик" тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ірпінь #Крим #Кримськийдворик #ресторан #їжа #кримськотатарськакухня
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...