Новорічний стіл 2019: сервіровка та рецепти новорічних страв

Новорічний стіл 2019: сервіровка та рецепти новорічних страв, Наталья Черненко

Кожна господиня готується до зустрічі Нового року заздалегідь. Це і декорування оселі, і подарунки рідним, і, звичайно, новорічний стіл. У рік Свині слід насолоджуватися радощами життя, шукати спосіб виразити себе по-новому. Починати робити це можна, зустрічаючи Новий рік. Навіть якщо ви не вірите, що від того, чим ви пригощали в новорічну ніч, залежить ваше майбутнє у 2019 році, рекомендації що приготувати на Новий рік Свині допоможуть організувати застілля не схоже на інше, побалувати близьких смачненьким, здивувати. І залучити в будинок удачу і щастя…

В ідеалі, і посуд, і сервіровка, і домашній декор при зустрічі року Свині повинні бути в сільському стилі – «кантрі», «прованс», бабусин вінтаж, еко щось в цьому дусі. Не соромтеся натурального дерева на столі і в декоративних композиціях, ручної вишивки скатертин і серветок. Дуже добре для прикраси використовувати і сухоцвіти, просто живі квіти, зелень – створіть такий «пейзаж», в якому господарка прийдешнього року буде почуватися, немов риба у воді.

Новорічний стіл 2019: сервіровка та рецепти новорічних страв, фото-1

Безкоштовна шикарна ідея: задекоруйте якийсь із салатів під тушку свинки і застроміть їй у спинку монетку з якихось продуктів – вийде своєрідна скарбничка. І символ року ушануйте, і грошики в сімейний бюджет залучите.

Що ж стосується наповнення меню, то страви повинні бути ситними, але не дуже химерними – простацька душа свинки цього явно не оцінить. М'ясо, зі зрозумілих причин, не повинно бути свинячим. Від сала, бекону і шинки зі свининою доведеться відмовитися. Хоча, зараз це не проблема, адже у продажу є багато інших сортів м’яса (яловичина, баранина, птиця, кролик, навіть дичину нескладно дістати), риба, морепродукти, а також ковбасні вироби і нарізка інших видів. Свинка, як відомо, дуже шанує різні овочі, особливо, картоплю (обов'язково подбайте, щоб салатів з нею було побільше!), але не відмовляється і від фруктів, хліба (бутерброди, тарталетки, усіляка випічка і пироги – наше все!). І, звичайно ж, у фаворі декорування, а також включення в рецептуру таких продуктів, як апельсини, гриби і різноманітні горіхи.

Новорічний стіл 2019: сервіровка та рецепти новорічних страв, фото-2

Ще варто пам'ятати, що Свиня-то у нас земляна, отже, перевагу треба віддавати продуктам, які виросли в землі і на ній. Пам'ятаєте казку про «Вершки і корінці»? Тож, продукти мають бути здебільшого жовтих, коричневих, золотих, зелених і чорних кольорів – це приверне до вас удачу і прихильність символа прийдешнього року.

З приводу випивки, врахуйте, вираз «напиватися як свиня», так от це далеко від дійсності! Зоологи стверджують, що у свиней надзвичайно чутливий нюх. Вони на дух не виносять п'яниць! Безперечно, без спиртного в новорічну ніч не обійтися, але всього має бути в міру і не надто багато видів – бажано щось легке. Зате безалкогольні напої не варто обмежувати.

Сподіваємося, що наші поради та ідеї допоможуть вам зустріти цей Новий рік, як личить. І що кожен його день буде радувати вас приємними подіями, корисними зустрічами і планомірним збільшенням добробуту! Зі святом, і нехай Свинка подарує вам відмінний настрій своїм завзятим хрюканням!

Рецепти до новорічного столу 2019 року

Телятина в червоному вині м’ясна новорічна страва

Новорічний стіл 2019: сервіровка та рецепти новорічних страв, фото-3

Необхідні такі продукти:

  • 1 кг м’яса;
  • 100 г червоного сухого вина;
  • 1 ст. л. коньяку;
  • 50 г. рослинного масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. базиліка, чорний мелений перець.

М’ясо натерти сіллю і перцем. Приготувати маринад: подрібнити часник, базилік і змішати їх з іншими продуктами, залити м’ясо і залишити на добу в холодильнику. Після вийняти філе з маринаду, зробити на ньому невеликі поздовжні розрізи, помістити в духовку на решітку. Смажити 7–15 хв (залежно від форми філе). Подавати на листках салату.

Воловани з різними наповнювачами — закуска для новорічного меню

Новорічний стіл 2019: сервіровка та рецепти новорічних страв, фото-4

Листкове тісто для них можна купити в магазині. Розкачайте пласт до товщини не менш 5 мм і зробіть кошики або воловани будь-якої форми, головне, щоб вони були маленькі. Змастіть їх жовтком і випікайте на деку, застеленим пергаментом, при температурі 200°С до золотистого кольору (15–25 хв). Отримані багатошарові хрусткі формочки наповнюють перед подачею, щоб вони не розмокнули. Підійдуть такі продукти: збиті вершки, червона ікра, кріп; паштет з печінки курки; риба гарячого копчення; кальмари, краби, креветки; готові салати.

Салат з морквою по-корейськи — рецепт новорічного салату

Новорічний стіл 2019: сервіровка та рецепти новорічних страв, фото-5

Відварну курячу грудку нарізати соломкою; 500 г печериць порізати пластинами, не дрібно, викласти на суху пательню, а після того, як випарується вода, додати рослинне масло і злегка обсмажити. Додати 500–700 г корейської моркви і трохи майонезу.

Фруктовий салат — рецепт десерту на Новий рік

Новорічний стіл 2019: сервіровка та рецепти новорічних страв, фото-6

Потрібно по 2 банана, апельсина і яблука; 3 ківі; по 100 г родзинок, кураги, чорносливу і горіхів; 2–3 шт. білого зефіру; 0,5 л ананасового йогурту; 1 ст. л. желатину. Десерт викладається на блюдо в такій послідовності: Дрібно і тонко порізані яблука, родзинки. Кружечки бананів і горіхи. Кружечки ківі і дрібні шматочки кураги. Зефір, порізаний колами. Кубики апельсинів. Желатин розвести невеликою кількістю води, приготувати його за рецептом, додати в йогурт і залити десерт. Верх прикрасити чорносливом і поставити у холодильник для застигання. Перед подачею можна викласти на нього кульки морозива.

Читайте також: Що подарувати на Новий рік - ТОП ідей

Ірпінь новий рік новорічний стіл рецепти 2019 рік свині
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі