
14:19, 15 липня 2019 р.
Варто спробувати: в Ірпені готують незвичну, стародавню страву "Булава"
В Ірпені небагато закладів, які можуть похвалитися ексклюзивними стравами української чи зарубіжної кухні. Адже їхні рецепти не так легко знайти, а коли рецепт відомий, то скоріш за все, його хтось вже використовує. На щастя, є люди які відшукують щось дійсно незвичайне, те про що, відвідувачі раніше навіть не чули.
Цими вихідними в Ірпені відбулася презентація страви "Булава" від шеф-кухаря ресторану "Кабінет" Вагіфа. Не шукайте в інтернеті, не знайдете! За словами повара, цій турецькій страві близько 580 років, свій початок рецепт бере у воїнів Османської імперії, які після важких боїв відновлювали "Булавою" свої сили.
Різні види м'яса і морепродуктів із ємностей з «секретним» маринадом потрапляють на решітку разом з овочами, де запікаються на відкритому вогні, там же, у вогні, накаляється справжня кована ковалем булава.
Після розпечену булаву підвішують на спеціальний гак вмонтований в підставку з дерева, все раніше запечене чіпляють на неї, це дозволяє м'ясові довго залишатися гарячим.
На дерев'яну підставку розміщують гарнір, в який стікає «нектар» з усього що запікалось, створюючи неповторний самобутній соус.
Здавалося б простий рецепт, але ніде більше ви такого не спробуєте, м’ясо виходить настільки ніжне що відкриває шлях до серця будь-кого, хто його спробує (окрім вегетеріанців, звичайно). Апетитний аромат, що вабить зовнішнім виглядом та максимум смаку вам гарантовані.
Відтепер цей неймовірний діапазон смаків можна спробувати в ресторані "Кабінет" (шашлична), що біля ТРЦ Жираф. Шеф-повар запрошує:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
14:33, 4 лютого
14:00, 13 лютого
13:42, 4 лютого
3
07:34, 6 лютого
21
12:30, 7 лютого
1
live comments feed...