• Головна
  • Великдень на носі: ТОП-3 кращих рецептів паски
Фото
09:42, 18 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Великдень на носі: ТОП-3 кращих рецептів паски

Фото

Зовсім скоро вже настане Великдень і саме час починати готувати пасочки. Так як цього року ми всі сидимо на карантині, кожні дівчина може себе проявити як справжня господиня. Адже всі ми знаємо, що домашня паска завжди найсмачніша!

Редакція «04597» зібрала для вам кращі рецепти пасок. Відриваємо просто від серця, тож зберігайте!

Сирна паска (без випікання)

Інгредієнти:

  • 5 круто зварених яєць;
  • 200 г м’якого вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 1 склянка цукру;
  • близько 1 кг перетертого на ситі свіжого жирного сиру.

Спосіб приготування:

Розітріть жовтки, вершкове масло, сметану, цукор та сир. Додайте ванільний цукор та півсклянки родзинок (чи цукатів).

Вимішавши, викладіть у вологу марлю і помістіть у якусь форму під гніт, щоб стікала сироватка. Форму залиште на дві доби в холодному місці, потім обережно вийміть паску і зробіть зверху хрест із родзинок.

Якщо хочете зробити цю пасочку різнокольоровою, просто добавте у частину сиру жменьку заморожених ягід і перебийте в міксері. Обіцяємо, ви здивуєте всіх!

Бабусин рецепт паски

Інгредієнти:

  • 1 ст. молока
  • 2 ст. цукру
  • 6 яєць
  • 300г вершкового масла
  • 100г дріжджів
  • 30г соняшникової олії
  • ізюм
  • ванілін
  • сіль
  • 1 ст. сметани
  • борошно 400-600 гр

Спосіб приготування:

Яйця збити з цукром, додати розтоплене вершкове масло, розведені в теплому молоці дріжджі і всі інші компоненти, борошна додати стільки, щоб тісто було м'яке, не круте. Добре замісити і поставити в тепле місце. Коли тісто збільшиться в 2 рази, знову його вимісити. Підніметься вдруге - тоді вже й у формочки закладайте. Форми застелити промасленим папером. Випікати близько 40 хв.

Паска лимонна

Інгредієнти:

Опара:

  • 40г свіжих дріжджів
  • 1 ч ложка цукру
  • 0,5 склянки молока
  • 2 ст ложки борошна

Тісто:

  • 3 яйця
  • 1 жовток
  • 2/3 склянкицукру
  • 150г вершкового масла
  • 3 склянки борошна
  • 1 ч ложка куркуми
  • ванілін
  • цедра 1 лимона
  • щіпка солі
  • 1 склянка родзинок
  • 0,5 склянки фундука або мигдалю
  • 2 ст ложки коньяку

Для опари дріжджі розвести в теплому молоці. Вмішати цукор і борошно. Залишити до утворення пишної піни.

Для тіста горіхи підсмажити та подрібнити. Родзинки промити, висушити й злегка присипати борошном. Якщо маєте бажання, в родзинки можна налити 2 ст. ложки коньяку. У одного яйця відокремити білок від жовтка (білок надалі можна використовувати для глазурі).

Жовток, 3 яйця і цукор збити міксером у пишну білу піну. Всипати 1 склянку борошна і трохи розмішати. Куркуму заварити двома чайними ложками окропу. У тісто покласти м'яке масло, ванілін, цедру лимона, сіль і куркуму. Збити до однорідного фарбування.

Влити опару. Розмішати. Всипати 1,5 склянки борошна і ще раз збити міксером. Тісто виходить м'яким і липким. Миску з тістом накрити та поставити в тепле місце. Тісто має збільшитися у два рази. Руки рясно змастити рослинною олією і вимішати родзинки й горіхи в тісто.Додати 0,5 склянки борошна і теж вмішати його в тісто.

Форми для пасок змастити олією і обсипати борошном. На дно покласти кружок з паперу для випічки. Розкласти тісто по формах так, щоб воно заповнювало форми на 1/3 висоти. Поставити форму з тістом в тепле місце. Дочекатися, коли тісто не заповнить форми до верху.

Духовку заздалегідь розігріти до 170-180°C. Поставити форми з пасками в духовку. Випікати від 50 хвилин до 1 години 30 хвилин в залежності від розміру пасок.

Смачної пасочки вам!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сайт Ірпеня #рецепт #Великдень #Пасха #пасочка #домашня паска #рецепт паски #сирна паска #великдень 2020
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...