• Головна
  • Всі на шашлики: 5 кращих рецептів маринаду
Фото
12:50, 12 липня 2020 р.
Надійне джерело

Всі на шашлики: 5 кращих рецептів маринаду

Фото

Літо у самому розпалі і якщо ти рано вранці не встиг на омріяний пляж, то є шанс гарно провести вихідний за ароматним шашличком. Тим паче, що їхати далеко не треба, бо в Ірпені мангали можно знайти як у парку, так і на набережній.

Редакція "04597" зібрала кращі рецепти ароматного маринаду для шашлику, які зможе приготувати кожен. 

Шашлик зі свинини по-вірменськи

На 1 кг м'яса вам знадобляться:

  • 2 цибулини
  • 1 столова ложка аджики
  • 30 мл рослинної олії
  • сіль і перець за смаком.

Як приготувати шашлик:  М'ясо промити у воді, зрізати з нього плівки, вирізати жили, нарізати порційними шматочками. Одну цибулину очистити, промити і натерти на тертці.  Додати натерту цибулю до м'яса. Всипати туди такожссіль і суху аджику. За бажанням можна додати інші спеції і залишити м'ясо на 1 годину. Після цього очистити, промити і нарізати цибулину, що залишилася, великими кільцями. Висипати до м'яса. Акуратно перемішати та залишити маринувати на 4-6 годин, краще на ніч. 

Обсмажуйте м'ясо на мангалі 15-20 хвилин. 

Маринад для шашлику з оцтом

На 1 кг м'яса нам знадобляться:

  • 3-4 цибулини
  • 100 мл столового, винного або яблучного оцту
  • сіль за смаком
  • спеції для шашлику – за смаком

Наріжте м'ясо шматочками, а очищену цибулю – кільцями. Перемішайте руками свинину з цибулею, сіллю і спеціями. Оцет розведіть водою і влийте в м'ясо. Перемішайте – м'ясо має бути покрите маринадом повністю. Залиште  на 2-3 години або на всю ніч.

Читайте також: У парку "Центральний" нова мангальниця

Маринад для шашлику з курки

На 1 кг м'яса вам знадобляться:

  • 100 мл рідкого меду
  • 2 апельсина або лимона
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 чайні ложки каррі
  • сіль за смаком

За допомогою виделки виячавіть сік з лимону та апельсину та додайте його в посудину з курячим шашликом. Залиште м'ясо на 15-20 хвилин.

Після цього змастіть курку маринадом, приготованим із суміші меду, олії та спецій. Маринуйте 1,5-2 години. Смачного!

Часниковий маринад з помідорами для шашлику

На 1 кг м'яса вам знадобляться:

  • 3 цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • 300 г помідорів
  • перець
  • сушені італійські трави

Поріжте м'ясо середніми шматками. Додайте дрібно нарізані помідори. Подрібніть часник, наріжте цибулю півкільцями і додати все до м'яса. До суміші додайте перець і сіль за смаком. Залиште маринуватися на 2-3 години. Обсмажте над вугіллям до готовності!

Експрес-маринад для шашлику з мінералкою

На 1 кг м'яса вам знадобляться:

  • 500 мл мінеральної газованої води
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • чорний перець – за смаком

Цибулю подрібніть за допомогою блендера або потріть на тертці. Додайте її до м'яса, поперчіть, влийте мінералку і додайте олію. Відправте маринуватися в холодильник  на 40-60 хвилин. 

Обсмажуйте м'ясо на мангалі 15-20 хвилин. 

Якщо у вас є свій улюблений рецепт- поділіться з нами у коментарях!

Всім гарних вихідних та смачного!

Підписуйтесь на нас у ФейсбукІнстаграм, Телеграм та YouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!

Читайте також: Кіно під відкритим небом в Ірпені: розклад сеансів на липень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сайт Ірпеня #шашлик #рецепт маринаду #шашлик з курки #шашлик зі свинини #рецепт шашлику #відпочинок #мангал #мангал Ірпінь
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...