Новини компаній
09:40, 23 січня

Як вибрати м'ясо на стейки?

Новини компаній

Як вибрати стейк

Сьогодні мова піде про те, як вибрати м'ясо для стейка, який би змусив почервоніти від заздрості самого шерифа

Вибір м'яса для стейків – це справжнє мистецтво і спосіб підкреслити свій стиль та смаку. І який стейк ви б не шукали – яловичий, зі свинини, курячий чи з іншого виду м’яса, вибір правильного шматка м'яса має вирішальне значення. Відтінки смаку, структура та якість продукту – ось лише деякі аспекти, що є важливими при виборі м'яса для стейків. Давайте разом розглянемо ключові моменти та дізнаємося, як правильно підібрати м'ясо, щоб приготувати справжній соковитий стейк.

Вибір м'яса

  • Мармурова яловичина. Цариця стейків, володіє насиченим, багатющим смаком, що розкривається каскадом відчуттів з кожним шматочком. Її м'яку текстуру, пронизану витонченими прожилками жиру, можна порівняти з оксамитом. Буває сухої і вологої витримки. Суха витримка дарує м'ясу вишуканий горіховий присмак, концентруючи його соки та роблячи текстуру ще більш ніжною. Волога витримка зберігає м'якість та соковитість яловичини, роблячи її неймовірно апетитною.

  • Свинина. Для стейків зі свинини ідеально підійдуть соковитий шматок з лопатки, смачне та ніжне м'ясо стегна та шия. 

  • Курятина та індичка. Філе курки та індички майже не містять жиру, тому їх рекомендується маринувати перед приготуванням.

Зовнішній вигляд

Свіже м'ясо має насичений колір: яловичина – як сяючий рубін чи розсип стиглих червоних ягід, свинина – рожева та соковита. М'ясо не повинне мати сірого або тьмяного відтінку.

Жир повинен бути білим, без жовтизни чи сірого відтінку. Жовтуватий жир свідчить про те, що тварина була немолодою, а м'ясо може бути жорстким.

За консистенцією м'ясо повинне бути пружним, при натисканні пальцем ямка швидко зникає.

Види стейків

Стейки з середини спини. Найкращі стейки готуються з відрубу середини спини, де м'язи найменше навантажуються. До таких стейків належать рибай, ті-боун, стриплойн.

Також можна використовувати інші частини туші, наприклад, лопатку чи філе.

  • Яловичина: рибай, ті-бон, стриплойн, філе-міньйон, денвер.
  • Свинина: корейка, карбонад, ошийок.
  • Курятина: філе, філе стегна.
  • Індичка: філе.

Додаткові поради

Ідеальна товщина стейка - 2-4 см.

Якщо ви купуєте стейки в упаковці, переконайтеся, що вона не пошкоджена, а на дні немає рідини.

М'ясо повинне мати приємний запах свіжого м'яса. Неприємний запах свідчить про те, що м'ясо зіпсоване.

Перед приготуванням дайте м'ясу досягти кімнатної температури.

Найкраще купувати м'ясо для стейків в спеціалізованих м'ясних магазинах або в супермаркетах, де вам можуть дати кваліфіковану консультацію. Замовити м’ясо для стейків і стейки (порізані, замариновані) можна в онлайн-супермаркеті «Сільпо» з доставкою додому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#стейк #м'ясо на стейки #купити м'ясо на стейки #Сільпо #Silpo
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...