Чому унiформа кухаря повинна вiдповiдати стилiстицi примiщення

Унiформа для кухаря  - стиль I зручнiсть

Кухня - серце кафе чи ресторану. Саме на ній кухарі створюють свої шедеври, які через деякий час неодмінно порадують своїм смаком відвідувачів. Якщо у кухаря якісна, красива форма, працювати він буде набагато краще, а сама робота буде приносити йому справжнє задоволення. Саме тому, якщо ви вирішили відкрити заклад громадського харчування, вам потрібно подбати про форму для кухарів, дивитися тут.

Уніформа для кухаря складається з наступних важливих деталей:

  • кітель, блуза або куртка;

  • брюки;

  • взуття;

  • ковпак.

Кожна деталь гардеробу кухаря повинна бути пошита з натуральних тканин. Використовувати синтетичний одяг неможна, бо вона не дозволяє тілу дихати, а оскільки на кухні завжди жарко, такий костюм може завдати шкоди людському організму. Деякі костюми оснащені вставками з сітки для достатньої вентиляції.

Уніформа кухаря не повинна застібатися на гудзики - щоб зняти кітель, їх доведеться розстібати довго, іноді час йде на секунди, наприклад, якщо одяг загорівся. Кітель і штани повинні зніматися блискавично. Більш того, хитрість в тому, що якщо одна сторона кітеля забрудниться, його можна буде застебнути наверх іншим бортом.

Для застібання використовуються гудзики - пукли. Принцип їх дії схожий на всім нам знайомі запонки. Завдяки цьому зняти одяг можна одним різким рухом. До того ж пукли виконують не тільки практичну функцію, але і служать додатковою прикрасою уніформи.

Штани кухаря тримаються завдяки надійній гумці. Як правило за кольором вони такі ж, як і кітель, але відрізняються дрібним, майже непомітним картатим принтом. Завдяки цьому плями, що з'являються під час готування, не так сильно помітні. Форма кухаря різноманітна. Тому, щоб зробити її більш оригінальною, на штани наносять різноманітні друковані малюнки.

До вибору взуття потрібно ставитися з усією обережністю. Взуття має бути м'яким та легким, щоб не приносити незручності. Головні вимоги – подушка, яка не ковзає, і повністю закрита верхня частина ноги. Це потрібно для того, щоб, по-перше, захистити ноги людини, а по-друге, мінімізувати ризики розповсюдження інфекцій, які можуть зберігатися на поверхні шкіри.

Крім того, уніформа кухаря припускає шапочку, ковпак або інший головний убір. Він захищає голову від перегріву, вбирає в себе піт і запобігає потраплянню волосся в блюдо. Крім того, завдяки головним уборам досить просто розрізняти працівників кухні з першого погляду.

Чому унiформа кухаря повинна вiдповiдати стилiстицi примiщення

Багато хто вважає, що оскільки відвідувачі не бачать кухаря, на його форму не варто звертати увагу. Це не так. Форма повинна бути підібрана під загальний інтер'єр закладу, оскільки так кухар, кондитер буде відчувати себе частиною команди, працювати на результат.

Нерідко бувають випадки, коли шефа просять вийти до відвідувача, якщо блюдо сподобалося. Також зустріч працивника та клієнтів можлива, якщо необхідно правильно винести вечерю або приготувати страву на очах у відвідувачів – це модний напрямок останнім часом. У багатьох ресторанах така послуга користується підвищеним попитом.

До того ж сучасні ресторани обладнані відкритою кухнею, коли приготування відбувається за відкритим вікном і за роботою кухарів може спостерігати кожен бажаючий. В такому випадку зовнішній вигляд і уніформа мають величезне значення. Буде непогано, якщо одяг кухаря буде не тільки підібраний в стилістиці закладу, а й гармонувати з нарядом офіціантів.

Шиємо на замовлення

Чому уніформу для офіціанта необхідно шити на замовлення? Це одяг, який повинен не тільки добре сидіти, але і не сковувати рухів власника. Тому він має виготовлятися індивідуально, під параметри кухаря.

Замовити уніформу для кухаря можна в студії інтер'єрного текстилю Atlas - https://atlasgroup.com.ua/uk/.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі