Професійна кухня в приватному будинку

Нове покоління молодих людей, які виросли в реаліях ринкової економіки, вже не задовольняється "стандартними кухнями" – парадигмою, що прийшла до нас з СРСР. Все більше сімейних пар, облаштовуючи своє житло, планують компоновку кухні в приватному будинку, наближену до професійних кухонь ресторанного рівня. Особливо це помітно в новобудовах і приватних резиденціях молодого покоління навіть в звичайних українських селах.

Професійна кухня в приватному будинку, фото-1

Запит на установку професійної кухні в приватному будинку або квартирі все більш популярний, а з кожним роком відповідає на нього все більше компаній, які займаються постачанням технологічного обладнання та проектуванням кухонь для HoReCa.

У загальному і цілому компоновка такої кухні в заміському будинку не є сьогодні чимось "з рамок геть" виходить. На ринку технологічного обладнання для домашньої кухні з'являється все більше напівпрофесійної техніки, яка порівнянна з цінами з побутової, а по функціональності наближена до професійної. Крім того, приміщення, необхідне для такої кухні, лише трохи перевищує за площею звичайну кухню, де, до речі, простір далеко не завжди використовується оптимально.

Компонування професійної кухні в приватному будинку

Зазвичай компонування такої кухні орієнтується на прямокутне приміщення (хоча необов'язково, приміщення може бути й іншої форми), частина з якого виділяється під холодильне обладнання - холодильні та морозильні шафи, а ще частина під теплове обладнання - печі різних профілів, наприклад: конвекційні або пароконвекційні, печі на дровах, печі-коптильні і інші.

Велика частина приміщення що залишилася компонується під кілька "цехів" відразу. Посередині зазвичай встановлюють тепловий острів, до складу якого входять:

  • марміт
  • плити для теплової обробки продуктів (можуть бути індукційні або газові)
  • універсальний варильний апарат
  • поверхня для смаження
  • можуть також додатково комплектуватися макароноваркою або рисоваркою

Доступ до теплового острову здійснюється з усіх боків, що, безумовно, досить зручно.

Навколо кухні уздовж стін встановлюють нейтральне обладнання:

  • столи з полицями;
  • ванні і мийні: мийна ванна, фронтальна посудомийна машина, полки для зберігання чистого посуду;
  • на стінах розвішують шафи для зберігання кухонного начиння;
  • Крім іншого така кухня компонується електромеханічним обладнанням:
  • планетарний міксер для замішування тіста або фаршів
  • кутер
  • вакууматор (вакуумний пакувальник)
  • багатоцільовий комбайн
  • соковижималка для цитрусових і твердих овочів

Хто і як використовує професійну кухню

В основному, такі кухні встановлюють там, де передбачаються регулярні вечірки з гостями, прийоми або торжества. Крім того, початківці кулінари-аматори, які планують в майбутньому власний ресторан або кафе теж обладнають власний будинок подібними кухнями.

Буває і третя категорія - кулінари, що займаються крафтовим виробництвом їжі на продаж. Сьогодні даний напрямок дуже популярний і лише набирає тренд. Продається така їжа в основному через Паблік Інстаграм або Фейсбук. Хтось виходить на рівень продажів через сімейний магазинчик або продуктову крамницю.

Ну і меншою з усіх категорій є категорія людей, просто встановлюють подібну кухню для домашнього користування. Тому що це стильно, круто і дозволяє готувати кулінарні витвори, недоступні на звичайній кухні.

Бажаємо вам кращу кухню в вашому житті!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі