• Головна
  • Корисне харчування: як зберегти свіжість овочів і фруктів
Новини компаній
16:44, 12 жовтня 2020 р.

Корисне харчування: як зберегти свіжість овочів і фруктів

Новини компаній

В здоровому раціоні людини роль овочів і фруктів надзвичайно велика. Вони допомагають не тільки підтримати гарну фігуру, але й забезпечити організм різноманітними корисними речовинами. Однак справжню користь можуть принести тільки якісні овочі і фрукти, які відповідають вимогам харчової безпеки. Обрати таку продукцію онлайн з економією часу і коштів допоможе сервіс FreshMart. Тут користувачі можуть купити огірки, помідори, капусту, кабачки, картоплю, селеру, перець і безліч інших продуктів від перевірених виробників. Разом з тим, аби куплені овочі зберегли свою користь й надалі, потрібно забезпечити відповідні умови їх зберігання.

Корисне харчування: як зберегти свіжість овочів і фруктів, фото-1

Підготовка

Більшість господинь тримає фрукти і овочі в холодильнику. Однак такий варіант підходить далеко не всім продуктам. Так, тропічні фрукти рекомендується зберігати при температурі 8-13 градусів Цельсію. Томати також найкраще почувають себе при температурі не нижче 10 градусів. Пролежавши ж в холодильнику, вони втрачають свій аромат. При кімнатній температурі краще залишити й болгарський перець і огірки. Також варто зазначити, що перед зберіганням овочі і фрукти не потрібно мити. Так вони залишаться свіжими довше. Бруд же можна обтерти сухою ганчіркою. Якщо контакт з водою все-таки відбувся, то перед тим, як покласти продукт у холодильник, його потрібно добре висушити.

Зберігання

Овочі і фрукти не люблять надмірної вологи. Тому полички і ящички, в яких вони будуть зберігатися, краще вистелити паперовим рушником. Він буде вбирати вологу, що захистить продукти від гниття. Не варто класти в холодильник недостиглі овочі, адже вони можуть зігнити. Розміщати їх там потрібно лише після достигання. Очищені та порізані овочі краще зберігаються в воді. Для цього чудово підійдуть звичайні скляні банки або харчові контейнери з кришками.

Різні овочі і фрукти потребують окремих нюансів зберігання. Так, цибуля та часник найкраще почуваються в темних сухих приміщеннях. Їх можна покласти в паперові пакети з отворами, насипати в сітку чи нейлонові панчохи. Картопля збереже свої якості в ящиках в сухому приміщені без прямого сонячного світла. Також можна покласти до неї яблуко, вважається, що це допоможе продовжити її свіжість. В ємності з водою без холодильника можна зберегти спаржу, зелень або броколі.

Зазначимо, що правильні умови не тільки продовжують строк використання овочів і фруктів, але й допомагають їм зберегти вітаміни. Якщо такі поради допомагають продавцям зберігати товарний вигляд овочів, вони ж будуть корисні і господиням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...