• Головна
  • Як спекти ідеальну паску на Великдень: топ-5 рецептів
Суспільство
18:09, 29 квітня
Надійне джерело

Як спекти ідеальну паску на Великдень: топ-5 рецептів

Суспільство

Сьогодні чистий четвер, а це означає, що час пекти паски. Вважається, що найвдалішим днем для випікання великодніх смаколиків є четвер і субота. 

Цьогоріч Великдень 2021 випадає на 2 травня, тож час задуматися про святковий стіл.

Якщо ви все-таки вирішили спекти запашну великодню паску вдома, редакція «04597» обрала декілька найкращих рецептів приготування святкової випічки. І пам’ятайте, жодного негативу, а лише гарний настрій і світлі думки.

Великодній крафін

Рецепт опари:

  • 15г свіжих дріжджів 
  • 300мл молока
  • 150г борошна
  • 20г цукру

Як готувати:

1. Нагрійте молоко до кімнатної температури і з’єднайте його у мисці з сахарози та дріжджами. Додайте муку.

2. Опару доведіть до однорідної консистенції, накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці до того часу, поки не збільшиться в об’ємі (40-60хв).

Інгредієнти для тіста:

  • 500г борошна
  • 100г цукру
  • 200г масла
  • сіль
  • 2 жовтка
  • 1 яйце
  • родзинки/мак/шоколад за смаком.

Спосіб приготування:

1. З’єднайте яйця з цукром і сіллю, перемішайте. Додайте опару.

2. Борошно просійте і додайте до яєць. Туди ж додайте масло.

3. Замісіть тісто, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце.

4. Розділіть тісто на 6 рівних частин та залиште підходити.

Як формувати крафін:

1. Тісто розкатайте товщиною приблизно 3мм.

2. Поверхню тіста змащуйте маслом та додайте родзинки. Закрутіть тісто з начинкою у рулет, відступаючи від краю тіста на 3см та розріжте посередині. Скрутіть тісто і перекладіть у форму.

3. Духовку нагрійте до 180 °С і випікайте 30-35 хв.

Класична паска за бабусиним рецептом

Що знадобиться:

  • 0,5-0,6 кг борошна
  • 1,5 склянки молока
  • 2 склянки цукру
  • 6 яєць
  • 300 г масла
  • пакетик сухих дріжджів або 50 г звичайних дріжджів)
  • 0,5 ч. л. солі
  • півпакетика ваніліну
  • 200-300 г родзинок.

Спосіб приготування:

Молоко повинно бути теплим, в ньому розчиняємо дріжджі, а потім додаємо 0,5 кг борошна. Гарненько розмішуємо, накриваємо. Коли опара добре підніметься, додаємо сіль і жовтки, трішки жовтків залишаємо для змащування. Потім додаємо цукор, ванілін і масло. Все добре перемішуємо.

Білки шести яєць збиваємо в піну і додаємо в опару. Потім – борошно – 0,5 кг. Опару накриваємо і залишаємо в теплому місці. Коли вона підніметься приблизно вдвічі, додаємо родзинки.
Змащуємо форму для випічки (я зазвичай кладу на дно пергамент), заповнюємо їх тістом наполовину. Ставимо форму в тепло і накриваємо рушником. Коли тісто підійде, змащуємо верх збитим жовтком. Розігріваємо духовку до 160 градусів і ставимо туди форми на 1 годину.

Як приготувати глазур:

Беремо охолоджені яєчні білки та збиваємо до появи густої піни. Після цього поступово додаємо цукрову пудру. Вимішуємо до повного розчинення пудру. Глазур наносимо на паски одразу після приготування, бо вона дуже швидко застигає. На невелику порцію пасок пропорція – один яєчний білок, 250 г цукрової пудри.

Царська сирна паска

Інгредієнти для паски: 

  • кисломолочний сир 9% – 350 г
  • сметана 20% – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 2 г
  • родзинки – 100 г
  • цукати – 150 г

Спосіб приготування:

Жовтки відділяємо від білків, білки прибираємо, а жовтки змішуємо з маслом, цукром і сметаною. Збиваємо вінчиком в однорідну масу. В кінці збивання додаємо ванільний цукор і перемішуємо.

Сир перетираємо через сито і з’єднуємо з яєчно-сметанною сумішшю. Перемішуємо і додаємо в сирну масу родзинки і цукати. Знову ретельно перемішуємо.

Форму для випічки застилаємо марлею, складеною в кілька шарів і викладаємо у форму сирну масу.

Вирівнюємо поверхню ложкою і накриваємо її залишками марлі. Добре утрамбовуємо і ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. Ставимо форму на блюдо, звільнивши попередньо сир від марлі, і акуратно знімаємо формочку, а потім марлю.

Прикрашаємо за власним смаком, родзинками, цукатами або іншими смаколиками.

Як спекти ідеальну паску на Великдень: топ-5 рецептів , фото-3

Шоколадна паска

Інгредієнти для опари:

  •  150 г борошна
  •  30 г свіжих дріжджів
  •  200 мл молока
  •  20 г цукру

Для основного тіста:

  •  350 г борошна
  •  40 г какао
  •  130 г цукру
  •  8 жовтків
  •  120 г вершкового масла, розтопити
  •  цедра 1 апельсина, дрібно натерти
  •  щіпка солі.

Крім того:

  • 150 г родзинок
  •  50 мл рому
  •  50 г борошна
  •  улюблена глазур для паски.

Приготування:

1. Родзинки помістити до невеликої миски, залити окропом, залишити на 2 хвилини, відцідити й залити ромом. 

2. Приготувати опару. Для цього у глибоку миску чи чашу планетарного міксера помістити молоко та дріжджі. Мішати до повного їх розчинення дріжджів. Додати борошно й вимішати все вінчиком до однорідності. Накрити миску кришкою чи харчовою плівкою й залишити на 30 хвилин за кімнатної температури.

3. До опари, яка підросла, додати решту борошна для тіста, какао, цукор, жовтки, цедру та масло. Замісити липке, в'язке тісто. Можна місити 4-5 хвилин на середніх обертах в планетарному міксері або з насадками "гачки" ручним міксером. Можна просто руками або дерев'яною ложкою, 7-8 хвилин.

4. Накрити миску з тістом кришкою чи харчовою плівкою й залишити на півтори години аби підійшло.

5. Коли тісто виросло, обім'яти його й додати родзинки разом з ромом, виклавши їх на поверхні тіста. Присипати рештою борошна і ще раз добре все вимішати до рівномірного розподілення родзинок в шоколадному тісті.

6. Змастити  форми маслом, викласти тісто і випікати при температурі 170 приблизно 30-40 хв.

Як спекти ідеальну паску на Великдень: топ-5 рецептів , фото-4

Італійська паска Панеттоне

Інгредієнти:

Для опари:

  • 1 ст. л. борошна
  • 120 мл теплого молока
  • 15 г свіжих дріжджів
  • 1 ст. л. цукру.

Для тіста:

  • 3 склянки борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 2 жовтки
  • 1 жовток + 1 ст. л. молока
  • 1/3 склянки цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 склянка родзинок і цукатів
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування:

Для опари в теплому молоці розчиніть дріжджі, потім додайте 1 ст. л. цукру, борошно і перемішайте. Накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці на півгодини.

Для приготування тіста просійте борошно, додайте сіль. Потім цукор розітріть з маслом, додайте яйця, жовтки й опару, борошно додавати поступово. Починаємо вимішувати тісто – 15 хвилин. Форму змащуємо маслом, кладемо туди тісто й ставимо у тепле місце на 2-3 години.

Коли тісто підійде, додати в нього родзинки, цукати, можна, до речі, й горіхи, і знову злегка вимісити.

Змащуємо маслом дно форми для випічки, кладемо пергаментний папір, кладемо тісто, накриваємо, залишаємо на 1 годину.

Розігріваємо духовку до 190°. Змащуємо верх італійської паски жовтком, змішаним з молоком. Випікаємо 15 хвилин, потім ще півгодини при температурі 165°.

Остудіть італійську паску, присипте цукровою пудрою.

Як спекти ідеальну паску на Великдень: топ-5 рецептів , фото-5

Щасливого Великодня і смачної паски! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сайт Ірпеня #Великдень #рецепт паски #Паска 2021 #рецепт бабусиної паски #Великдень 2021 #чистий четвер #рецепт крафін #сирна паска
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...