• Головна
  • Джин Etsu: знайомтеся з напоєм задоволення
Новини компаній
15:30, 12 липня 2022 р.

Джин Etsu: знайомтеся з напоєм задоволення

Новини компаній

Джин – популярний в усьому світі напій, який вживають в коктейлях або в чистому вигляді. Багато хто полюбляє цей міцний напій з освіжаючим ароматом та цікавим присмаком яливцю. Але сучасний джин – то не тільки той напій, який став основою того самого джин-тоніку. Сьогодні під цією назвою вже зібралося ціле сімейство напоїв, самий екзотичний з них – японський джин Etsu.

Джин Etsu: знайомтеся з напоєм задоволення, фото-1

Придумали та виготовляють джин Etsu на острові Хоккайдо, що в Японії. Подробиці рецептури є секретними, звісно тільки, що його отримують із цукрової тростини з застосуванням ендеміків рослинних основ, що надають напою екзотичну ноту та приємний квітковий смак.

Etsu у перекладі з японської перекладається як «задоволення».

Як з’явився джин

Уперше джин отримали у Голландії приблизно у XVI ​​столітті. Трохи пізніше його завезли до Англії, де напій став дуже популярним. Так, до середини 40-х років XVI століття виготовлення джину в Англії перевершило виробництво пива в 6 разів. Але в той час через свою низьку вартість він вважався напоєм для бідняків.

У XIX столітті розпочалося виробництво лондонського сухого джину. Саме цей напій вийшов дуже шляхетним, на нього звернули увагу британськи джентльмени, які і розпочали розвивати культуру пиття джину.

У той же час для боротьби з малярією створюється тонік, що містить у складі хінін. Напій активно застосовували в армії. Єдиним мінусом цих ліків був жахливий смак. І щоб якось приховати цей недолік англійські військові почали додавати до тоніку джин.

В XX сторіччі з джином активно експериментували, пробували додавати до напою соки та сиропи. Часто при цьому міцність знижувалася нижче 35%, що негативно позначалося на смакових якостях. Тому в другій половині 60-х років XX століття в Європі ухвалили закон, який свідчив, що міцність джину не повинна бути нижчою 37,5%.

В наш час джин вважається благородним напоєм. Його основна рецептура не зазнала сильних змін з того часу, коли джин вважався пійлом для бідняків. Але за століття з’явилися стандарти якості, у тому числі, перегонки та міцності. Джин отримав свою аудиторію та культуру пиття.

Особливості японського джину Etsu

У джині Etsu яскраво відчувається присутність аромату квіткових тонів з наступним відтягуванням нот цитрусу юдзу. У смакових відчуттях від напою простежується свіжість та збалансованість з легкою часткою смаку ягід, зеленого чаю, лакриці та перцю, що плавно переходять у яскравість юдзу та пікантність перцю.

Отримують цей напій однією перегонкою цукрової тростини, в результаті чого алкоголь міцністю 95 градусів. Потім спирт дозводять водою з вершини гори Тайсецу приблизно до 50 градусів і добавляють рослинну основу. Далі напій настоюють щонайменше 1-2 доби і проганяють через вугільні фільтри. Складається Etsu з дистиляту джину, екстрактів ягід ялівцю, цедри апельсина та юдзу, насіння коріандру, кореня дудника, а також ангелика та лактиці.

В пляшках міцність японського джину складає 43%. Саме це і є стандартом для цього напою.

Джин Etsu: знайомтеся з напоєм задоволення, фото-2

Як вживати джин Etsu

Вживають цей напій як у чистому вигляді з льодом, так і з тоніком. Ще частіше його можна побачити в складі різних коктейлів. Джин Etsu –це напій, яким насолоджуються, як екзотичним блюдом. Його куштують, аналізують, і закохуються в його незвичайність. Це напій не на кожен день, але його, безперечно, варто спробувати.

Якщо вас зацікавив цей міцний напій, ви можете купити його в інтернет-магазині Vintage за вигідною ціною та з доставкою в усі регіони України. Магазин гарантує оригінальність напою, а консультанти допоможуть розібратися, як краще вживати джин Etsu, які коктейлі з ним найсмачніші та що до нього подавати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...