• Головна
  • Чи можна скуштувати справжні швейцарські сири в Києві?
Новини компаній
16:52, 26 січня

Чи можна скуштувати справжні швейцарські сири в Києві?

Новини компаній

Майже у кожному куточку Швейцарії займаються фермерством та виробництвом сиру. Та зовсім не обов’язково відправлятися до швейцарських Альп, щоб спробувати справжній швейцарський сир. Велике розмаїття сортів - від молодих із ніжним смаком до витриманих пряних, сьогодні можна скуштувати і в Україні.

Високі стандарти якості

З весни до осені на просторих альпійських луках вільно пасуться місцеві корівки, що їдять лише свіжу траву та квіточки. Взимку корів кормлять сіном з тих самих альпійських пологів, без будь-яких хімічних або синтетичних добавок у раціоні.

Залежно від місцевості відрізняються сорти та смаки сиру. Крім того, багато швейцарських сирів мають особливий статус. Це означає, що конкретний сорт сиру може вироблятися лише в певних регіонах, що гарантує найвищу якість продукту та її оригінальність. У виробництві мають використовуватися технології, ноу-хау та методи виробництва, перевірені часом.

Саме за таку ексклюзивність швейцарський сир і цінується у всьому світі. Перед тим, як відправитися на продаж, кожен шматочок сиру проходить професійні перевірки. Тільки такий сир, що відповідає всім критеріям якості та відбору може потрапити на полички магазинів.

Сири Швейцарії в Україні

В період пандемії цікавість до швейцарського сиру у світі не впала, а навпаки зросла. Більш ніж 62 тони швейцарського сиру відправилося на експорт до Європи у 2020 році. Незважаючи на те, що ціна на швейцарський сир більша, ніж за місцеві сорти, українці також споживають чимало експортного сиру.

Спробувати справжні швейцарські сири можна в спеціалізованих сирних лавках та закладах. Такі крамниці, як правило, працюють с прямими постачальниками сирів, що гарантує оригінальність продукції. Наприклад, можна купити сири із Швейцарії в Києві у закладі Le Komora. За якістю та свіжістю продукції ретельно слідкують, а професійні сирні сомельє можуть розповісти про різні сорти та допомогти із вибором.

У великих супермаркетах часом також можна зустріти швейцарський сир. Проте далеко не всі сорти доходять до поличок продуктових магазинів. А різноманіття швейцарських сирів настільки велике та цікаве, що обмежуватися одним сортом із дірочками вам не захочеться.

Види швейцарського сиру

Серед майже 800 сортів сиру можна знайти, як екстратверді, так і м’які сири. Але найбільша частка виробництва приходиться на напівтверді та тверді сорти. Кожен сорт має свої особливості виробництва, дозрівання та зберігання.

Близько 10 літрів молока витрачається на 1 кілограм сиру. У виробництві швейцарського сиру використовується лише свіже молоко альпійських корів. Двічі на день фермери привозять його на виробництво, після чого його перевіряють на якість та фільтрують.

Грюєр

Зірка швейцарського сироваріння – Грюєр. Цей твердий сорт виробляють вже багато століть, тож він має особливий статус і виробляється лише в певних регіонах країни за оригінальними рецептами. В залежності від часу витримки може мати різний смак. Більш молоді сорти мають більш ніжну текстуру і м’який смак, а з віком сир стає більш насиченим та складним з горіховими та фруктовими нотками.

Емменталь

Емменталь – знаменитий у всьому світі твердий сир із великими дірочками. Він має еластичну текстуру та чудово плавиться. Саме тому його можна куштувати не тільки, як столовий сир, а і використовувати для приготування гарячих страв. Його додають у традиційне швейцарське фондю, гарячі сендвічі, випічку та супи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...